Tubarea coșurilor de fum folosind tuburile flexibile de inox dublu perete

În practică se întâlnesc multe situații, mai ales în cazul clădirilor vechi, când coșul de fum zidit existent nu mai prezintă siguranță din punct de vedere al exploatării. În cazul în care nu este posibilă instalarea unui nou coș de fum, sau instalarea acestuia este foarte costisitoare, rămâne ca soluție alternativă tubarea coșului de fum existent.

Tubarea coșului de fum reprezintă soluția optimă prin care coșurile de fum ce prezintă risc în exploatare pot fi readuse la viață în condiții rapide si cu cele mai mici costuri.

Pentru realizarea tubării, una dintre soluțiile recomandate de către specialiști este, în acest caz,  tubul flexibil din inox dublu perete. Fabricat din 2 straturi de oțel inoxidabil, acesta are suprafața gofrată la exterior și lisă (netedă) la interior, având o rezistență mare la coroziune și la temperaturi ridicate. Elasticitatea la îndoire permite adaptarea ușoară la construcția coșului. Astfel, un coș vechi zidit din cărămidă sau unul care are mai multe abateri de la traseul vertical, poate fi ușor repus în funcțiune.

Investiția realizată de PRO INVEST permite, datorită tehnologiei de ultimă oră, fabricarea de tubulatură flexibilă de inox dublu perete de o calitate superioară celor prezente pe piața românească. În momentul de față producem tuburi atât din inox 304, cât și 316 L cu diametre de: 80, 120, 150, 160, 180 și 200 mm. De asemenea, produsele noastre au inscripționat sensul de curgere al gazelor de ardere, pentru un montaj corect.

La comandă se pot produce și livra lungimi mari în funcție de diametrul și lungimea coșului de fum.